Oef, waarschijnlijk lees je deze blog omdat je een keer op de koffie bent gekomen met het aanschaffen van presets... of je wilt dat juist kosten wat het kost voorkomen. Lees hieronder de beste tips om te voorkomen dat je een miskoop maakt en presets kiest waar je verliefd op wordt!De reden dat je presets aanschaft is omdat je graag mooiere foto's wilt. Of dat nu is om jouw werk als fotograaf gemakkelijker te maken, of gewoon om jouw smartphone/camera foto's veel mooier te maken.  Waarvoor je ze ook wilt gebruiken...


Dit is wat je beslist niet wilt zien voor je ergens presets aanschaft:


NO-GO 1: 

De 'before'  foto's zijn al bewerkte foto's


Door voor- en na foto's kun je zien wat het effect van dat ene preset-pakketje gaat zijn op jouw foto's.  Tenminste... mits er gebruik wordt gemaakt van echte, onbewerkte voorfoto's!  Je wilt namelijk zeker weten dat presets op onbewerkte foto's worden getest en daar ook een mooi effect op geven.  


Bekijk hieronder wat we bedoelen; de voorfoto's (links) zijn overduidelijk al bewerkte foto's.  Mocht je voorbeelden als dit zien dan is het misschien tijd om even verder te kijken...

NO-GO 2:De voorbeeldfoto's zijn allemaal hetzelfde


Alle voorbeeldfoto's zijn van dezelfde baby in dezelfde ruimte, of alle foto's zijn gemaakt van 1 en dezelfde vrouw in het gras...  Om een goede keuze te kunnen maken of de preset iets voor jou is wil je graag de preset in actie zien op verschillende momenten, met verschillende mensen/dieren/gebouwen en met verschillende types licht (bewolking, zon, ect.)  Op die manier zie je dat de preset universeel is en werkt op de meeste foto's en niet alleen op dat ene perfecte moment. 

NO-GO 3:  Stockfoto's 


Shutterstock, Pexels, Unsplash.. zo maar even een paar websites met stockfoto's. Dit zijn haarscherpe foto's van hoge kwaliteit die door veel bedrijven gebruikt worden.  Vaak hebben de modellen in de foto's een overdreven glimlach en zien er erg gemaakt uit.  

Een gezin dat overdreven vrolijk over het strand rent en de kinderen ronddraait, die klantenservicemedeweker met een neplach  of die reiziger die met een overdreven glimlach foto's maakt en zogenaamd niet doorheeft dat hij op de foto komt.. Stockfoto's zijn onrealistisch en bovendien 9 van de 10 keer al bewerkt.  Ga dus op zoek naar aanbieders die realistische foto's gebruiken. 
OCF GARANTIE


Bij One Click Filter weet je dat je goed zit. Voordat een preset wordt aangeboden moet hij eerst door een strenge protocoltest. Hierbij testen we de presets op zowel smartphone en camerafoto's van klanten en op professionele foto's.  Belangrijke punten waarop we testen zijn onder andere de huidtonen (passen de presets mooi op elk type huidskleur?) en verschillende lichtomstandigheden (zonnige dagen, regen, bewolkt, buiten/binnen) om er zeker van te zijn dat iedereen tevreden is met onze presets en ze ook jouw foto's laten stralen!